Кожному знаку Зодіака – свій букет

Учені дослідили, що деякі рослини, які знаходяться у наших кімнатах, справді можуть впливати на настрій і самопочуття. Вони здатні вловлювати енергетичні імпульси власника навіть на значній відстані. Квіти, як і ми, мають особливу енергетику, яка або гармонує з нашою, або навпаки. Цим і пояснюється чи вживаються вони з нами, чи ні.

Деякі закономірності таємничих взаємовідносин людини та рослини давно відомі астрологам. Вони стверджують, що в кожного знака Зодіаку є «свої» рослини, що сприятливо впливають на самопочуття. Покровителькою рослин вважають планету Венеру, тому представники знаків, де вона домінує (Телець і Терези), гарно почуваються в оточенні будь-яких квітів.

На Овна сприятливо впливають піони, нарциси, маки, жоржини, фіалки, червоні троянди, волошки. Квіти в Овнів ростуть не дуже добре, однак їм можна порекомендувати вирощувати вдома такі рослини як алое і примули.

 У Тельця, як уже згадувалося, гарно ростуть усі квіти без винятку. Особливо «люблять» його фіалки, плющі та інші рослини, що плетуться. Підбирати букет для нього найкраще з лілій, троянд, конвалій та бузку.

Близнюки, зазвичай, вирощують удома всі квіти, і, як правило, вони добре вживаються зі своїм господарем. Найбільш відповідають цьому знаку орхідеї, акації, незабудки, нарциси, примули, а також скромні польові квіти, особливо ромашки та волошки. Вони збадьорюють Близнюків і створюють гарний настрій.

Раки не дуже люблять доглядати за рослинами, тому їм краще вибирати для себе невибагливі – алое, кактуси. Букети Ракам краще дарувати із лілій, маків, півоній чи волошок.

Леви більше люблять зрізані квіти, особливо гладіолуси, хризантеми, троянди та волошки. Сприятливу атмосферу для Левів створює алое. Цей знак Зодіаку найбільше захоплюється екзотичними рослинами, тому можна спробувати виростити у кімнаті маленьке деревце, краще пальму – вона найбільше відповідає його вдачі.

Діви схильні до створення вишуканих композицій із сухих квітів і злакових культур (жито, пшениця), а також із волошок. Гарний настрій для неї створять троянди, підсніжники, айстри, фіалки. Цікаво те, що Діви або взагалі не переймаються квітами, або, навпаки, розводять їх.

 Терези, як і Тельці, добре вживаються з усіма рослинами, однак вважають, що найбільш сприятлива для них наявність у квартирах алое, а ось кактуси та в’юнкі рослини їм бажано не вирощувати. Букет із троянд, тюльпанів, лілій, гіацинтів та фіалок не тільки гармонійно прикрасить інтер’єр у квартирі Терезів, а й подарує їм радість та гарний настрій. Можна порадити Терезам виростити невелике кімнатне деревце – найкраще підійде лимонне.

Скорпіони квіти заводять рідко, але якщо вже мають, то доглядають за ними ретельно. Найкраще в них ростуть кактуси.

Найсприятливіша квітка для цього знаку – нарцис. Відповідають його стихії хризантеми, червоні троянди та маки. До речі, аромат троянди заспокоює нервову систему Скорпіонів, знімає головні болі та втому.

Стрільці люблять квіти, однак не всі приживаються у них добре. Приміром, в’юнкі рослини та алое почуваються в них добре, а от фіалки, фікуси представникам цього знаку краще не розводити. Деяких Стрільців «полюбляють» рідкісні вибагливі рослини.

Козороги, як і Діви, або взагалі не вирощують квітів, або віддають догляду за ними весь свій вільний час. У букетах їм найбільш корисні та приємні маки, червоні троянди, білі гвоздики, незабудки. Дуже сприятливим для Козорога буде наявність у квартирі сосни у стилі бансай.

Водолії люблять екзотичні рослини, небайдужі також до кактусів. Останні особливо сприятливо впливають на їх настрій та здоров’я. У букетах для представників цього знаку немає кращих квітів, ніж мімоза.

Риби, зазвичай, не надто захоплюються квітникарством, але вже якщо заводять рослини, доглядають за ними добросовісно. Особливо приємна для них герань, добре ростуть плющі. Вдається Рибам мистецтво бансай, особливо, якщо вирощувати деревце. У букеті для Риб найкращими будуть водяні лілії, незабудки, підсніжники.

Звичайно, зірки та планети тільки підказують нам, якому із видів рослин надати перевагу, але вибір маємо робити самі, керуючись власним смаком та симпатіями. Подаруйте квітам часточку свого серця і вони віддячать вам.