У «Перемозі» стало просторіше

Як нещодавно повідомляв «Вечірній Київ», у жовтні в Дніпровському районі після першого етапу реконструкції відкрили парк «Перемога». Тепер у ньому стало світліше і просторіше.

Після часткового вирубування дерев складається враження, що площа парку збільшилася. Зоровий ефект підсилює ще й знесення старих атракціонів, з яких залишили тільки оглядове колесо. Натомість розважитися дітлахам можна на трьох щойно збудованих майданчиках, які, як видно, мають неабиякий попит у найменших відвідувачів. Майданчики і справді дуже принадні, навіть для дорослого ока: різноманітні лабіринти, гойдалки, місточки і міні-хатинки, а також дитячий спортивний майданчик із лавкою для качання м’язів пресу, із гімнастичними кільцями, брусами і турніками. За бажанням (і фінансової спроможності батьків, звісно) поряд малеча може покататися на дитячих машинках і моторолерах або ж піднятися вище за верхівки дерев на тому ж оглядовому колесі. Окремою розвагою для дітей, судячи з їхніх розмов, є споглядання ввечері переливів нового фонтана, особливо красивих у світлі прожекторів. Квіти на клумбах висадили у символічній формі п’ятикутної зірки, а на новий Курган слави тепер ведуть пологі і безпечні сходи, і він теж має вигляд п’ятикутної зірки, яку начебто «поклали» на насип.

Основним недоліком парку є нефункціональність громадських туалетів, проте скоро їх відремонтують, а поки що нетерплячі можуть скористатися біотуалетами. Які ще нововведення будуть у парку, залишається загадкою навіть для директора Надії Петренко. За попередніми даними, другий етап робіт з реконструкції планують закінчити до дня Перемоги 2005 року.