Оглядини Печерська та Голосієва

Під час осіннього місячника з благоустрою комісія з контролю за його проведенням не чекає звітів районів, а проводить їх оглядини. У Печерському та Голосіївському маршрут пролягав переважно вузенькими бічними вуличками. Щоб члени комісії могли гідно оцінити благоустрій найвіддаленіших від центральних магістралей куточків, водієві деколи доводилося демонструвати неабияку професійну майстерність.

Начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном міста Сергій Рюмшин зазначив, що головні вулиці цих районів, а особливо Печерського, не мають права бути недоглянутими. Адже вони – візитна картка столиці.

Рух центральними вулицями столиці завжди пожвавлений. Для зручності і водіїв, і пішоходів цього року на Печерську мали розпочати будівництво підземних переходів на бульварі Лесі Українки (біля «Будинку подарунків») та на вул. Щорса. Через геологічні складнощі будівництво переходів буде недешевим, а інвестори до таких витрат поки що не готові. Голова Печерської райдержадміністрації Анатолій Коваленко висловив сподівання, що наступного року ситуація зміниться і підземки все-таки побудують.

Зразковий стан територій приватного сектору Сергій Рюмшин назвав результатом копіткої праці керівництва районів. Адже огороджують будинки охайними парканами не їхні мешканці, а районна влада. До речі, голова Голосіївської райдержадміністрації Тетяна Строкань під час об’їзду повідомила, що деякі мешканці були проти безплатного встановлення парканів.

Доглядають за прилеглими територіями будинків приватні жеки. Тому голови районів висловили побажання, аби міська влада розробила нормативи на прибирання прибудинкових територій та вивезення сміття з приватного сектору. А мешканці сплачували б за це згідно зі встановленими тарифами.

Безперечно, чистота й порядок у районах вимагають певних затрат. Так, на проведення осіннього місячника з благоустрою влада Печерського району виділила 6,5 млн.грн., Голосіївський на ці заходи запланував 5,5 млн.грн.