Для ще живого шукають могилу

Із джерел, близьких до прем’єр-міністра Аріеля Шарона, стало відомо, що Ізраїль за жодних умов не погодиться на поховання глави палестинської адміністрації Арафата в Єрусалимі.

Як компроміс Ізраїль готовий розглянути варіант поховання на території арабського селища Абу-Діс, розташованого в східних передмістях Єрусалима, або в Рамаллі.

А ще ізраїльському керівництву після відходу з життя Арафата належить забезпечити прибуття на похорон керівників держав, зокрема тих, яких у Єрусалимі звикли визначати як ворожих. Йдеться передусім про лівійського диктатора Моамара Каддафі, президента Ірану Мохамада Хаттамі та президента Сирії Башара Аль-Ассада. Згідно з попереднім планом, лідери держав, які підтримують дипломатичні відносини з Ізраїлем, зможуть прибути на похорон Арафата через міжнародний аеропорт ім.Бен-Гуріона. Керівникам решти арабських країн запропонують дістатись у Палестинську автономію з Йорданії, скориставшись спеціально створеним для цього «повітряним мостом».

Крім того, стало відомо, що чільні представники палестинського керівництва вчора прибули до Франції, щоб, за їхніми словами, оцінити стан здоров’я лідера палестинців Ясера Арафата. Повідомляють, що серед відвідувачів були прем’єр-міністр палестинців Ахмед Куріа, колишній прем’єр Махмуд Аббас і міністр закордонних справ Набіль Шаат. Про стан здоров’я палестинського лідера вони дізнаються від дружини пана Арафата Суха. Але сама пані Арафат в інтерв’ю арабському телеканалові Аль-Джазіра заявила, що палестинські політики змовляються проти її чоловіка й готові поховати його заживо.