Намагання кинути тінь – марні

Прес-центр Української партії «Єдність» розповсюдив заяву, яка є своєрідною відповіддю на виступ представника Президента України у Верховній Раді Олександра Задорожнього під час прес-конференції в центральному виборчому штабі Віктора Януковича, де він заявив, що «кандидат від парламентсько-урядової коаліції міг би отримати щонайменше 50 відсотків голосів киян, якби вибори у столиці були вільними, чесними і прозорими».

«Пану Задорожньому, як і керівнику штабу пану Тигипку, – йдеться в заяві, – замість емоцій та абсурдних звинувачень на адресу Київської міської влади доцільніше, напевне, зайнятися неупередженим аналізом прорахунків у своїй роботі».

Прес-центр нагадує, що Олександр Задорожній став народним депутатом України, балотуючись від «Єдності», яка у столиці була одним із лідерів під час парламентських виборів. Однак, одержавши мандат парламентарія, він по суті втратив зв’язок із партією, за що і був виключений з її лав.

«Наша партія, – наголошується в заяві, – яка висунула своїм кандидатом на пост Президента України Олександра Омельченка, не лише декларувала, а й зробила все для того, щоб вибори проходили прозоро, чесно, з дотриманням законів. Про те, що наміченого вдалося досягти, переконливо свідчать оцінки всіх офіційних спостерігачів.

А відтак Українська партія «Єдність» та її лідер – Київський міський голова Олександр Омельченко – робитимуть усе необхідне для забезпечення вільного волевиявлення громадян і в другому турі виборів Президента України».