Вибух на Горького – спланований замах

Суботній вибух у салоні легкового автомобіля біля житлового будинку на вулиці Горького був заздалегідь спланованим замахом на виконавчого директора «Російського клубу» Максима Курочкіна. Як повідомили в центрі громадських зв’язків столичної міліції, коли Курочкін підійшов до свого автомобіля, спрацювала бомба в припаркованому поряд автомобілі. Самого підприємця не поранено, але двох його охоронців – співробітників спецпідрозділу «Титан» – серйозно травмовано.

Як з’ясувалося, легковий автомобіль із закладеною вибухівкою невідомі зловмисники припаркували ще ранком у п’ятницю безпосередньо перед входом у під’їзд житлового шестиповерхового будинку старої будівлі на вулиці Горького, 4/6.

На першому, другому і третьому поверхах будинку, перед яким вибухнув заряд, вибито скло, пошкоджено три іномарки, що стояли поряд. Один із автомобілів майже повністю згорів.  За попередніми даними, замінований автомобіль було зареєстровано на підставну особу. За фактом події Голосіївське райуправління столиці порушило кримінальну справу, що передбачає покарання за навмисне знищення чи ушкодження майна шляхом вибуху чи підпалу. «Російський клуб» створено 31 серпня 2004 року з ініціативи громадськості України і Росії. Там часто проходять зустрічі політиків, експертів, підприємців і журналістів.