Труна із сиреною гарантує безпеку

Літній француз на ім’я Ангель спроектував і змайстрував собі труну із вбудованою сигналізацією. Крім того, незвичайну домовину обладнано вентиляційною системою, є запас їжі й міні-бар. 87-річний житель містечка Сан-Квентин-де-Шале передбачив навіть свій улюблений ганусовий лікер, повідомляє «Утро.ru».

Труну, зовні схожу на трейлер, стариганьоригінал розробив на той випадок, якщо його випадково поховають живим. Причому підстави у нього вагомі: одного разу таке вже сталося. У 20-річному віці француз потрапив у автокатастрофу і був тяжко поранений, що лікарі констатували смерть. Бідолаха не міг ні поворухнутися, ні сказати близьким, що він ще живий. І тільки коли невтішні родичі вже замовили хлопцеві труну, він опритомнів. Психологічна травма після тієї пригоди виявилася, напевно, важчою, ніж фізична. Страх бути похованим живцем залишився у француза на все життя.

Звичайно, система життєзабезпечення – кондиціонер і запаси їжі – вкрай важливі, але найбільшої ваги винахідник надає сигналізації, яку розроблено таким чином, що у разі найменшого руху всередині труни лунає сирена, яку чутно на відстані 500 метрів. Тільки так дідусь буде впевнений, що унікальна труна зможе гарантувати його виживання.