За грошима – до Інтернету

Державне підприємство зв’язку «Укрпошта» почало надавати послугу з пересилання через Інтернет поштового грошового переказу фізичним особам у межах України.

Як повідомили у прес-службі компанії, завдяки впровадженню цієї послуги клієнти зможуть, не виходячи з будинку або офісу, за наявності спеціального обладнання, переказати гроші фізичним особам на їхню домашню адресу або «до запитання». Щоправда, максимальна сума такого переказу не може перевищувати 1 тисячі гривень, але кількість таких операцій не обмежена і приймаються вони цілодобово.

Плата за послугу стягується в залежності від розміру переказу:  до 500 гривень –  4,5 відсотка від суми; від 500 до 1000 гривень – 2,5, але не може бути меншою, ніж 1 гривня.

Термін пересилання інтернет-переказу – близько п’яти годин і залежить від режиму роботи об’єкта поштового зв’язку адресата.

Доставка поштового переказу додому адресатові (якщо сума не перевищує 30 неоподатковуваних мінімумів доходів) коштує 50 коп., а одержання повідомлення електронною поштою про вручення переказу обійдеться в одну гривню.