Буде ще один Будинок милосердя

У переддень Дня соціального працівника керівництво Печерського району зібрало активістів цієї благородної професії, щоб висловити їм слова вдячності  й шани за нелегкий труд.

Кращих працівників Територіального центру допомоги одиноким малозабезпеченим пенсіонерам та інвалідам району, управління соціального захисту, відділу захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС, Центру зайнятості та Пенсійного фонду голова району Анатолій Коваленко (на знімку) нагородив відзнаками районної ради.

Печерськ, як відомо, – один із найстаріших районів столиці, і не лише сам, а й за віком мешканців. Бо майже чверть його населення – понад 30 тисяч чоловік – люди пенсійного віку. А ще в районі 10,5 тисячі чорнобильців, з яких понад тисячу – інваліди І та ІІ груп. Також опікується районна влада й дітьми-сиротами, одинокими матерями, багатодітними сім’ями та інвалідами війни. Протягом року для них організовуються «вогники», безплатні відвідування столичних театрів, зустрічі з акторами, письменниками, співаками.

Діє в районі й комплексна програма соціальної допомоги найнезахищенішим мешканцям під назвою «Турбота», мета якої якраз і полягає в тому, аби надати конкретну, адресну допомогу найбільш нужденним, серед яких левова частина – люди похилого віку. Цього року саме завдяки цій програмі забезпечено безплатними обідами понад 500 малозабезпечених пенсіонерів, безплатно або за половину вартості виготовлено понад 1000 пар окулярів та зроблено багато іншого.

Доволі відчутну соціальну допомогу надає Печерський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та інвалідів, який діє вже одинадцять років. Саме тут безплатно ремонтують побутову техніку і взуття, видають талони на послуги перукаря та лазні, прання білизни тощо. На обліку в центрі перебувають майже 4,5 тисячі одиноких малозабезпечених громадян району. За близько 1700-ми з них доглядають соціальні працівники центру вдома. За рік цей заклад надає близько 500 тисяч різноманітних послуг. Має він уже й дві філії. А на черзі, за словами голови району Анатолія Коваленка, – створення ще одного Будинку милосердя, на вулиці Московській.