Капуста воює з інфекцією

Цей невибагливий, але дуже популярний овоч, є справжнім джерелом клітковини, безлічі корисних речовин і вітаміну С. Крім того, речовини, що містяться в капусті, допомагають організмові в боротьбі зі страшним захворюванням – раком. В одній тарілці страви, приготованої з капусти, міститься майже 100 мл цих могутніх антиканцерогенів.

Менш відомо однак, що капуста допомагає легко впоратися і з багатьма застудними захворюваннями. Якщо підвищилася температура, болить горло чи починається кашель, слід сухий чистий капустяний лист прикласти до шиї і зверху обмотати бавовняною хусткою. Цей компрес варто міняти щодві години. Капуста «забирає» жар, температура знижується, дихання очищується, і біль досить швидко відступає. Уже після другого компресу відчувається помітне полегшення.

При сильних ангінах і задавнених бронхітах варто натерти капусту і качан на тертці, накласти кашку на ділянку горла і бронхів, закріпити компресним папером, щільно обмотавши «компрес» полотниною чи махровим рушником. Тримати не менш як годину. Ви швидко, уже після однієї процедури, відчуєте заспокійливу, розслаблюючу дію капустяного компресу.

Цілющі властивості білоголовкової капусти необмежені. Відомо, що вона здатна заліковувати всі без винятку ушкодження шкіри: забиті місця й опіки, гнійні виразки і рани, синці, порізи. Однак майте на увазі, що, прикладаючи капусту на відкриті рани, слід її продезінфікувати, обдавши листя окропом. Потім витерти його насухо, бо майже всі вітаміни, що є в капусті, водорозчинні, тому не варто її тримати в окропі довго.