У доросле життя – з підтримкою

Як і кілька останніх років поспіль, зібрав Київський міський голова Олександр Омельченко у Колонній залі мерії дуже бажаних гостей – дітей-сиріт, котрі вступили до вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації.

Усі 98 – ще неповнолітні, але вже такі серйозні й відповідальні (сиротам інакше не можна!) сиділи за накритими столами, про що подбала начальник управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Ірина Голубєва, й уважно слухали поради Олександра Олександровича: добре навчатися, опановувати професію. Знали це й самі, бо на їхню допомогу в майбутньому чекають старенькі (переважно бабусі й дідусі) опікуни, молодші сестрички і братики.

Новоспеченим студентам вручили по 200 гривень одноразової грошової допомоги, комплекти постільної білизни і продуктові набори. Очікувалося, що мер скаже про додаткову стипендію: по 50 гривень усім, по 100 – відмінникам навчання. Але Олександр Олександрович приємно здивував, пообіцявши збільшити звичайну стипендію до 100, а відмінникам – до 200 гривень. Як і щороку, міський голова сказав, що діти-сироти, на той час уже дорослі, не матимуть проблем із працевлаштуванням. Вільних вакансій у Києві й зараз чимало, а доки вони закінчать навчання, ситуація може ще поліпшитися. У кожному разі про них подбають.

Подумали в мерії й про те, як розважити дорогих гостей. Для них співали заслужені артистки України Діна Гуменюк, Віра Галушко та Іван Красовський, грали й співали брати-бандуристи Віталій і Роман Морози. Гості були задоволені. У розмові з нами вони дякували міській владі, Київському міському голові за те, що допомогли вирости, а також за те, що мають змогу навчатися безплатно. Директору Київського дитячого фонду Ніні Семенюк – за літнє оздоровлення, подарунки до свят і за випускні костюми.