Не відчувати болю – патологія

Батьки і друзі п’ятирічної Ешлін Блокер з американського штату Джорджія називають її безстрашною. І це не дивно – адже вона фізично не здатна відчувати біль, повідомляє «Утро.ru».

У шкільному кафе кожну страву, призначену для Ешлін, ретельно охолоджують, інакше вона обпече горло, навіть не помітивши цього. У спортзалі учитель фізкультури також стежить за дівчинкою, не підпускає її до шведської стінки, щоб вона не стрибнула з висоти і не зламала ноги.

Ешлін народилася з рідкісною генетичною аномалією – уродженою нечутливістю до болю – ангідрозом. У світі таких як вона нараховується не більше ста осіб.

Підростають у світі й інші феномени. Наприклад, у Німеччині живе малюк, який має вдвічі більш розвинену мускулатуру, ніж у ровесників. Іракський підліток ніколи не спить, а лише відпочиває під час спілкування з потойбічним світом. Малюк із Тбілісі, якому виповнився лише рік, важить аж 26 кілограмів. Але найбільший подив у фахівців викликає десятирічний китаєць, що спростовує всі постулати медичної науки: температура його тіла – 43оС, хоча кров має зсідатися вже при 42оС.