Дискам подряпини не загрожують

Японські хіміки з корпорації TDК розробили нове покриття компакт-дисків. Воно складається з двох окремих шарів, що містять кварцеві частки (запобігають появі подряпин) і смоли з домішками фтору (протистоять чорнилу).

Пахне чесністю і спиртом

Ім’ям віце-спікера Держдуми Володимира Жириновського назвали одеколон.Його презентація мала відбутися ще в серпні, однак з невідомих причин вона затрималася до листопада. За словами самого віце-спікера, запах одеколону «Жириновський» утілює якості, притаманні справжньому чоловіку – «чесність, відкритість, справедливість і привабливість».До речі, нині у Росії продають ще й горілку, названу на честь Жириновського.

Гімназія Володимира Науменка, і не тільки

На вулиці Ярославів вал, 25, майже навпроти корпусу Університету театрального мистецтва, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, донині стоїть цей скромний цегляний будинок, вартий нашої уваги. А йому вже понад сто років...На перший погляд, він нічим не вирізняється. Принаймні в архітектурному плані ця споруда непоказна. Та коли довідатися про її історію...Це була приватна гімназія Володимира Науменка. І саме тут із 1908 по 1915 рік навчався Максим Рильський. Він вступив одразу до третього...