Оболонці знову програли вдома

Наші земляки зазнали п’ятої поразки в рідних стінах, до того ж утретє залишили своє поле переможеними заводські футболісти. На жаль, ще жодного разу цього сезону київські команди не виграли трьох зустрічей в турі, і це найприкріший висновок після одинадцяти вищолігових турів.

«Металург» Зп. – «Динамо» – 0:2

Матч справив неоднозначне враження. З одного боку, столичний клуб відносно легко довів свою перевагу над опонентом, який поступається йому за класом. Але розчарувала робота служителя футбольної Феміди: склалося враження, що харківський арбітр Кран вигадав пенальті у ворота господарів і «не помітив», як гості збили запорізького футболіста в своїй карній зоні. «Динамо» насправді велика команда й не потребує «ведмежих послуг» од суддів. Адже така «допомога», як правило, негативно позначається на іміджі флагмана вітчизняного футболу. Недарма ж Валерій Яремченко, наставник «Металурга», заявив на післяматчевій прес-конференції, що його підопічні не вболіватимуть за «Динамо» в завтрашньому матчі з іспанським «Реалом». Емоції, звісно, проте вони дуже шкідливі для України та українського футболу… А голи в Запоріжжі відбулися так. Спочатку, після розиграшу «стандарту», Ринкон асистував Клеберу. А потім прохід Клебера лівим флангом спровокував арбітра на призначення сумнівного штрафного без оборони. З-поміж інших епізодів виокремимо той, що відбувся під завісу першого тайму: Верпаковськис, опинившись за три (!) метри від абсолютно порожніх воріт, поцілив м’ячем у… поперечину!

«Арсенал» – «Іллічівець» – 5:2

Каноніри досягли найгучнішої перемоги в чотирнадцятому національному. З урахуванням того, що виграли вони в одного з найбільш незручних опонентів, успіх особливо вагомий: минулого сезону «муніципалісти» програли «Іллічівцеві» і в Маріуполі, і в Києві. Проте й цього разу кияни виявилися далекими від ідеалу і до середини другого тайму, коли й до того навдивовижу пасивний суперник остаточно змирився з поразкою, боротьба була приблизно рівною і неприємно вражала значним відсотком технічного браку та позиційних помилок. «Арсеналові» певною мірою поталанило: майже все, що летіло в сторону воріт гостей, таки залетіло до них. Цікаво, що в десяти попередніх зустрічах «Арсенал» відзначився сімома голами, а в одній тільки звітній – аж п’ятьма… Втім, ігрова цілеспрямованість і наполегливість, що їх виявили каноніри в другому таймі, заслуговують особливого визнання. Надто це стосується колишніх маріупольців: Аникеєв і Бабич, які ще торік виступали за «Іллічівець», започаткували розгром екс-одноклубників.

«Оболонь» – «Волинь» – 1:2

Уже перший удар оболонців досяг мети: м’яч, спрямований Карякою з-за меж штрафного майданчика, рикошетом од оборонця влетів у сітку. Дивно, бо до цього значно впевненіше трималися гості. Що й засвідчив доволі «швидкий» гол у відповідь. Але найдивніше відбулося по перерві: володіючи беззаперечною ігровою перевагою і створивши в чужих володіннях безліч загрозливих ситуацій, оболонці примудрилися проґавити прудконогого Крунича і програти матч після його удару головою. Це так розчарувало наставника киян Слободяна, що він навіть не прийшов на післяматчеву прес-конференцію.