Келих сонця, смаку та насолоди

Зізнаюся, вперше була на такій прес-конференції: в залі звучала ніжна меланхолійна музика, на столиках – квіти, в келихах іскрилося червоне та біле вино, до зали всіх запрошували вельми милі дівчата… Не вистачало лише свічок. А приводом для такого торжества була презентація нової вітчизняної марки вина Bon Vin.

У нашій уяві добре вино асоціюється щонайперше з Францією, Іспанією, Молдовою, Грузією і аж ніяк не з Україною. Відтепер треба змінювати свою думку, бо і в Україні є продукт, який не соромно поставити на святковий стіл для дорогих гостей. Для нашої країни воно незвичне, бо створене за всіма правилами та стандартами європейського виноробства.

– Цього продукту всі ми чекали з великим хвилюванням – все одно, що народження дитини, – наголосила представник виробника Олена Вощанова. – І наші сподівання справдилися: перше національне вино може гідно конкурувати на винному ринку.

Його можна порівняти з гарною жінкою: вишуканий смак, приємний аромат, мерехтливе сяйво – така зваба… Кохання з першого погляду! Саме таке вино могло народитися в унікальному сонячному куточку України – в зоні Тілігульського заповідного ландшафтного парку на спеціально відведеній і ретельно вивченій ділянці землі площею 158 гектарів. Агрономи ретельно і виважено підбирали для цього виноградника саджанці (як у казці – везли з-за тридев’ять земель із Європи), виноградарі плекали лозу наче немовля. Воно було обласкане сонцем, теплом, дощем, вітром, йому не бракувало турботи працьовитих людських рук. П’ять років чекали всі результату – нового, неперевершеного українського національного вина. Врожай 2003 року попри всілякі погодні перипетії, видався славним – і з нього на півдні України, в колишній Древній Ольвії, народилося те саме Bon Vin.

Таке вино практично неможливо підробити, а, отже, це на руку й виробнику, й споживачеві, й державі. Секрет унікальності напою в тому, що він дозріває 200 днів, після чого його розливають у досить оригінальні пляшки (0,75 л), виготовлені зі скла, яке захищає напій від сонячних променів (тару закупили у Франції на одному із найкращих склозаводів світу). Цей завод випускає ексклюзивну тару для Курвуазьє і Хенессі.