Тридцять років на хвилях «Свободи»

Історія початку дисидентського руху тісно пов’язана з талановитою плеядою письменників-«шістдесятників». Серед таких блискучих імен як Ліна Костенко, Василь Симоненко, Іван Світличний, Іван Дзюба, особливо виокремлюється ім’я Євгена Сверстюка – есеїста, літературо-знавця, поета, палкого патріота України. На його життєвій дорозі – великі випробування. І – нагороди за творчий доробок. Були і 12-річне ув’язнення й заслання за книжку «Собор у риштуванні», і Державна премія ім.Т.Шевченка за книжку «Блудні сини України», і міжнародна премія ЮНЕСКО «За міжетнічну та міжконфесійну толерантність» за книжку «На святі надій».

Нині Євген Сверстюк – головний редактор газети «Наша віра», президент українського ПЕНклубу. Нещодавно в Будинку вчителя він презентував нову книжку «На хвилях Свободи». Вона містить короткі есеї, які радіо «Свобода» передавала протягом 30 років.

Серед численних друзів і шанувальників творчості Євгена  Сверстюка, які зібралися в Будинку вчителя, –  відомий правозахисник Василь Овсієнко, лауреат Шевченківської премії, журналістка Надія Світлична, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, дипломат Антон Бутейко та багато інших. Вони високо оцінили доробок Євгена Сверстюка.

Книжка Євгена Сверстюка змушує замислитися над майбутнім –  що нам потрібно зробити, аби відчути себе вільними і незалежними людьми.