І все-таки Могилянка!

Не вперше організатори міжнародного мультимедійного конкурсу «Join Multimedia» скликають най-енергійніших і найрозумніших школярів і студентів Європи створювати свої проекти і змагатися за пальму першості й відповідний до кожної номінації грошовий еквівалент. А вони, звичайно, відгукуються на пропозиції, адже перемога в такому конкурсі – не лише запрошення на Мюнхенський церемоніал. Крім диплома і овацій – це перша сходинка до майбутнього. А грошові премії від компанії «Siemens AG» (призовий фонд у 2004 році становить 130 тисяч євро!) – не просто перший гонорар, а істотний внесок на здобуття освіти!

І справді європейський конкурс «Join Multimedia» – надзвичайно популярний серед студентів і учнівської молоді. А так званий ценз дорослості (вік конкурсанта не перевищує 21 рік) допомагає молоді «вийти в люди і пробитися під сонце». Отже, кількість його учасників рік у рік зростає і цьогоріч  сягнула рекордної кількості – 1400 проектів із 30 європейських держав, зокрема і з України.

За результатами першого етапу конкурсу три українські команди – з Києво-Могилянської академії, з Миколаєва і з Донецького національного технічного університету було відзначено спеціальними призами і названо не просто командами, які подають надії, а традиційно енергійними і надзвичайно перспективними. На думку професора Вайриха, особливістю цього року, його окрасою був спільний конкурсний проект об’єднаної команди учнів бельгійського міста Турнхоута і студентів із Київської могилянки: «Вони спрацювалися як справжня європейська команда. Наша ініціатива – залучити якнайбільше молоді до спільної інтернаціональної роботи не виявилася марною. Ми бачимо, як налагоджуються тісні дружні стосунки між школами із різних країн. Люди різних культур розуміють одне одного і навчаються вчитися і жити без кордонів».