На площі куполів достатньо

Квартал Поштової площі, який формувався ще в 20-х роках минулого століття, постійно забудовують новими спорудами. Тож і сучасний офісний комплекс, який передбачено розмістити на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 1-а стане ще одним доповненням до краєвидів набережної Дніпра.

Проект будівництва чергової офісної будівлі днями розглядали в Київголовархітектурі на засіданні містобудівної ради. Архітектор Володимир Смірнов, який представляв проект (його розробили у ТОВ «Архітектурна ліга») розповів, що офісний комплекс планують звести 8-10 поверховим, щоб  не перевищував навколишню забудову. Споруда також не повинна виходити за межі червоної лінії. Фасад комплексу архітектори запропонували зробити у стилі 20-х років минулого століття. Звичайно, що у новій будівлі передбачено й підземний паркінг, заглиблений на 3,6 метра, з заїздом із Боричевого узвозу. Але тут можуть виникнути проблеми, адже поблизу – Дніпро, який може виходити з берегів. Тож архітектори запропонували узгодити будівництво паркінгу окремо.

На першому поверсі комплексу планують створити торговельні зали. А от верхню частину запропонували  оформити у вигляді прозорого купола,  але ця ідея не сподобалася членам містобудівної ради.  Поряд маківки церкви, то ще один купол на верхівці нової споруди, звісно, буде недоречним і створюватиме дисгармонію.

Здавалося б, усе добре – комплекс чудово вписується в навколишню забудову, але… він «нависатиме» над другим корпусом Парламентської бібліотеки, підхід до якої архітектори зробили надто вузьким. Тож члени містобудівної ради запропонували його значно розширити. Ще однією проблемою стало те, що виїзд із комплексу  буде саме на повороті трамвайних колій. Тож проектувальникам доведеться ще добряче попрацювати, перш ніж креслення втіляться в життя.