«Винокур готує смачно»

Як харчувалися члени виборчих комісій та виборці під час голосування на дільницях за майбутнього Президента України? У буфеті  виборчої дільниці №49, що розташувалася у середній школі №93 (масив Виноградар), вдалося ознайомитися із асортиментом страв.

Кухареві Олені Винокур найбільше довелося готувати «на вибори» виробів із борошна: пиріжків (з капустою, яйцем, яблуками, маком, вишнями, картоплею, зі згущеним молоком, горохом, печінкою); булочок (із журавлиною, родзинками); хачапурі; кренделів; завиванців із маком; сосисок у тісті, біляшів із яловичиною та піци з ковбасою.

Пропонували також бутерброди з ковбасою, сиром, курячою котлетою та горбушею. Салатик же був буденний – з капусти, огірків та помідорів. Апетитний вигляд мали рибне філе, обсмажене в яйці; курячі відбивні, стегенця та шашлик із курки; печінка, обсмажена з цибулею і по-строгановськи; смажена картопля. Запивати усі ці страви пропонували кавою та чаєм. Не забули й про яблука, апельсини, лимони.  За доступною ціною можна було купити вафлі, печиво та інші кулінарні вироби. Ми підрахували, що найдешевший «перекус» у цьому буфеті коштував лише 64 копійки(!). За ці гроші можна було з’їсти пиріжок із горохом (35 коп.) та випити склянку чаю (29 коп.).

Щодо обіду для виборчої комісії, то він був скромним. Судіть самі: на перше – борщ, суп чи бульйон; на друге – риба чи стегенце, салат, картопля; напій.

Цікаво, що персонал буфету цього дня одержав від людей близько 30 подяк (записів на сторінках «Відгуки»). Виборці казали: «Винокур готує смачно».