Який же Хеловін без яєць?!

З1 жовтня католики всього світу відзначають свято всіх святих, або Хеловін. У цей день також вшановують пам’ять померлих. В американців та англійців заведено перевдягатися в жахливі костюми й маски та лякати перехожих. Бо таким чином їм нібито вдається відлякувати всі злі сили.

У Великій Британії молодь у цей день полюбляє використовувати яйця як метальні снаряди, закидаючи ними одне одного й перехожих. Потрапити ж під такий яйцепад, нехай і традиційний, не кожному приємно, тому адміністрація однієї британської мережі супермаркетів напередодні Хеловіна заборонила продаж яєць підліткам.

Це рішення було прийняте тому, що торік чимало молодих витівників, жарти яких не сподобалися перехожим, було затримано, а одного  навіть притягнули до суду. Співробітникам мережі наказали ретельно стежити за тим, хто купує яйця, і не продавати їх підліткам молодшим 16 років.

Щоправда, це починання не знайшло підтримки в інших великих мережах супермаркетів Великої Британії, які обмежень на продаж яєць  не впроваджуватимуть, бо вирішили навпаки підзаробити на молодих витівниках. Адже Хеллоуїн буває лише раз на рік, і заради традиції можна й потерпіти.