Слово – не горобець

Судове засідання в Голосіївському районному суді м.Києва із розгляду справи за позовом Київської міської ради до ЗАТ «Радіокомпанія «Гала» про спростування недостовірної інформації відкладено до 9 листопада. Суддя Наталія Антонова надала можливість відповідачеві ознайомитися з документами, що були долучені до справи під час засідання в четвер.

Нагадаємо, що предметом позову стала інформація, поширена «Гала-Радіо» 2 червня цього року, про те, що нібито зруйнувалася опора мосту Патона. Того ж дня відповідні аварійні служби оглянули опори й жодних ознак руйнування не виявили.

– У позовній заяві ми не вимагаємо морального чи матеріального відшкодування, – сказала начальник відділу представництва інтересів Київради в господарських судах секретаріату Київради Ірина Задорожня. – Головне – спростування інформації, що спричинила напругу у роботі органів влади та місцевого самоврядування і породила чутки та паніку серед жителів столиці.

Представник ЗАТ «Радіокомпанія «Гала» Олександр Гоцуленко своєї провини не визнає, бо вважає, що інформація, оприлюднена в ефірі та на інтернет-сторінці радіокомпанії була із застереженням: мовляв, дані не підтверджені, і група журналістів поїхала їх перевіряти. Звісно, після їхнього повернення, об’єктивне повідомлення було передане в ефір, і пізніше чотири рази повторювалося.

Обидві сторони сподіваються, що після детального вивчення долучених до справи матеріалів, суд уже на наступному засіданні оприлюднить своє рішення. Але хоч яким воно буде, сподіватимемося, що журналісти за будь-яких обставин пам’ятатимуть, що до їхнього слова люди дослухаються. Тому воно має бути правдивим.