Чи готові столичні дороги до зими?

Ось-ось вдарять морози і випаде сніг. Тож, аби гідно їх зустріти треба добряче попрацювати. Для цього неабияк потрудилися київавтодорівці.

Заступник генерального директора комунальної корпорації «Київавтодор» Олег Карпенко запевнив журналістів, що техніка вже готова до зими на 85-90 відсотків. «Хоча деякі механізми ще працюють у літньому режимі, але при необхідності можуть одразу ж перейти на зимовий», – зазначив він. За планами ж, уся техніка в зимовому режимі почне працювати з 1 листопада.

Пан Карпенко розповів, що із 290 одиниць техніки нині повністю готові до снігу та морозів 272. Київавтодорівці встигли запастися й сіллю, якою «рятуватимуть» дороги від ожеледиці. «На зиму потрібно заготовити майже 33 тисячі тонн солі, а нині вже маємо майже 30», – зауважив пан Карпенко. – Ще 4 тисячі тонн дрібного щебеню припасли для аварійних та небезпечних ділянок на дорогах.

Одночасно київавтодорівці готують до зими й стічні системи – їх прочищують та лагодять. Але проблема в тому, що масово розкрадають металеві решітки для стоків, особливо в підземних переходах. «Буває, що за одну ніч зникає 70-80 металевих решіток!» – жаліється пан Карпенко. Аби цього уникнути, він запропонував столичній владі перевірити пункти прийому металу. Адже не виключено, що крадені решітки відносять саме туди.

Протягом року було відремонтовано понад 200 тис. кв км доріг, на що витрачено 120 млн. грн. Нині проводяться роботи на вулиці Боженка та Мечникова. За 10 місяців «Київавтодор» збудував 5 нових підземних переходів і один надземний, споруджуються ще три.