Чи схильні ви до цукрового діабету?

Про існування зв’язку між цукровим діабетом і масою тіла відомо давно. Останні дослідження британських учених не заперечують цієї закономірності, але пропонують звертати увагу не на всю фігуру людини, а тільки на її частину – талію. Ескулапи кажуть, що навіть одного погляду на це місце досить, аби визначити, наскільки людина схильна до цукрового діабету.

Що складніше обхопити людину в ділянці живота, то більша ймовірність, що вона зустрінеться з гострою нестачею інсуліну. Особливо шкідливі відкладення в ділянці шлунка. Саме там жир виділяє дуже токсичні хімічні речовини, що так впливають на підшлункову залозу як отрута уповільненої дії.

Є ще один показник, за яким можна перевірити ризик виникнення захворювання. Це жирові складки на боках. Шлях до холодильника варто забути, якщо талія стала ширшою од плечей і таза. Для чоловіків критичний об’єм талії 106, для жінок – 89 сантиметрів.

Тим, хто вже сягнув цієї межі, слід готуватися до гіршого. Як свідчать дослідження, люди-колобки в два-чотири рази частіше хворіють на цукровий діабет і серцеві захворювання, ніж особи з атлетичною фігурою.