Конкурс дотепних іміджмейкерів

Уже вшосте провели у столиці Всеукраїнський студентський конкурс «Візитна картка вузу». Цього разу в Будинку культури Національного авіаційного університету відбувся його фінал. Цей молодіжний захід традиційно організовує Міжнародний благодійний фонд Святої Марії спільно з постійною комісією Київради з питань гуманітарної політики за сприяння Київського міського голови Олександра Омельченка.

...Ще задовго до початку підсумкових змагань почали збиратися студенти. За кожного фіналіста прийшла вболівати численна група підтримки. У результаті в залі всім не вистачило місць, тож всідалися, де бачили – на східцях, у проходах. Такий жвавий інтерес до студентського конкурсу обіцяв яскраве, захоплююче дійство. І напружене, адже належало поборотися за те, аби довести журі, що саме твоя альма-матер є найкращим, найпривабливішим навчальним закладом. І справді – розчарованих не було навіть серед аутсайдерів фіналу.

Цього року у фінальному суперництві взяли участь студенти семи вищих навчальних закладів вузів: Національного авіаційного університету, Національного транспортного університету, Національного економічного університету, Національного університету будівництва та архітектури, Національної академії служби безпеки України, Академії муніципального управління та Довжанського вищого економічного коледжу імені Василя Якуба із Закарпаття.

Кілька слів про те, яким же чином студенти репрезентували свої навчальні заклади. По-перше, вони мусили як у КВНі бути оригінальними, дотепними, винахідливими і, звісно, веселими у своїх театралізованих «агітках».

Загалом суперництво вийшло талановитим і драйвовим, нудьгувати не довелося нікому. За реакцією залу не важко було визначити фаворитів. Найкращими визнали майбутніх архітекторів та будівельників із столичного НУАБу. І справді, у них на найвищому рівні було все: і артистизм, і дотепність, і навіть костюми.

Приємно вразив виступ закарпатських гостей. Вони зуміли дуже оригінально і винахідливо представити не лише свій вуз, а і культуру регіону. Коли на сцені з’явилися юнаки в кептариках та дівчата у вишиванках, публіка спочатку відреагувала на це дещо скептично: мовляв, могли б щось і цікавіше придумати. Але з кожною хвилиною закарпатці все більше заволодівали симпатіями залу. Гості виступали третіми, але саме їм вдалося по-справжньому завести студентський загал. І як заслужена винагорода – друге місце у фіналі. Успіх великий, якщо зважити що коледжани презентували сільський навчальний заклад. Так, він поки що єдиний такий в Україні.

На третьому місці студенти-транспортники. Переможці отримали дипломи та призи. А глядачів щедро пригощав «Славутич». Улюбленим студентським напоєм – пивом.