Вартість комфорту

Чи по кишені нам буде житлово-комунальний комфорт цього року? Це питання хвилює більшість населення нашої країни. Особливо воно непокоїть пенсіонерів та малозабезпечені сім’ї. Вони уважно відстежують у ЗМІ всі повідомлення, котрі стосуються тарифної політики на комунальні послуги.

Згідно із Законом «Про місцеве самоврядування» розміри тарифів за житлово-комунальні послуги встановлює місцева влада. Проте, на думку комунальників, нині немає жодних підстав для їх підвищення. Насамперед не змінилася вартість енергоресурсів. До того ж для запобігання аварійним ситуаціям на мережах та об’єктах підприємств житлово-комунального господарства цього року держава виділила всім регіонам, крім Києва, 400 млн. грн. А це, відповідно, дає змогу проводити реконструкції котелень, замінювати теплові та водопровідні мережі.

Згідно із звітом комунальників за вісім місяців цього року, до проблем сплати за житлово-комунальні послуги населення почало ставитися свідоміше. Фахівці запевняють, що заборгованості майже ліквідовано. А от підприємства розрахувалися з енергетиками лише на 93 відсотки.