Наш святий обов’язок

Шановні співвітчизники!

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!

Від усього серця вітаю вас із знаменною датою – 60-річчям визволення України від німецько-фашистських загарбників!

Восени 1944-го на нашу рідну землю прийшло довгоочікуване, вистраждане в кровопролитних битвах Визволення. У найжорстокішій в історії людства війні сини й дочки України захистили Вітчизну від ненависного ворога, вигнали його з нашої рідної землі, а згодом довершили розгром загарбників у гітлерівському лігві.

У війну, яку нав’язав людству фашизм, було втягнуто понад 40 країн світу. Україна стала однією з найбільш постраждалих. За роки Великої Вітчизняної загинув кожен шостий її громадянин. Міста і села були спустошені, заводи і фабрики вщент зруйновані, вся країна лежала в руїнах і згарищах. Ніякою мірою не визначити сьогодні ціну ратного й трудового подвигу, який ви, шановні ветерани, присвятили визволенню й відродженню України. Ви мужньо терпіли злидні, холод і голод у тяжкі повоєнні роки і знову перемогли, уже на трудовому фронті – підняли країну з руїн, відбудували міста і села, дали нове життя заводам і фабрикам.

Щиросердна вам синівська подяка та доземний уклін, дорогі ветерани, за все, що ви зробили й робите для щастя, миру і злагоди на багатостраждальній українській землі.
Усі ми у великому боргу перед вами і мене як солдатського сина і як міського голову надзвичайно турбує неспокійна, невлаштована старість ветеранів.

У столиці, як відомо, міська влада вважає пріоритетним напрямом роботи виконання численних соціальних програм. Завдячуючи такій гуманній соціальній політиці, орієнтованій на потреби людини, у Києві ветерани, інваліди війни мають безплатне медичне обслуговування, безплатні ліки й усі інші передбачені відповідними законами й постановами пільги.

Міська влада вважає своїм святим обов’язком забезпечити нормальні умови життя соціально незахищеним людям і, на моє глибоке переконання, так має бути у всій країні, у кожному місті, містечку чи селі. Усі необхідні умови для цього у держави є. Потрібна лише добра воля, щоб весь комплекс соціальних програм виконати на благо своїх громадян.

Дорогі друзі! З нагоди ювілею визволення України прийміть найсердечніші побажання добра і суспільної єдності, міцного здоров’я та усіляких життєвих гараздів!
Нехай процвітає під мирним небом наш сивочолий Київ і рідна Україна!


З повагою, президент Асоціації міст України та громад, кандидат на пост Президента України, Київський міський голова Олександр ОмельЧенко