Прийдешнє починається сьогодні

Минулого тижня в КМДА відбулася науково-практична конференція «Стратегічні напрями соціально-економічного розвитку м. Києва на період до 2015 року».

Її учасники обговорили кілька важливих питань. Зокрема директор Інституту економічного прогнозування НАН України Валерій Геєць докладно зупинився на тому, що темпи зростання економіки мають бути не нижчими ніж 7 відсотків. Лише тоді можливе усунення соціальної напруги в суспільстві. За його словами, можна констатувати, що наразі проблему злиденності розв’язано, однак проблема бідності ще супроводжує українське суспільство. Саме вона є причиною виродження нації. Як свідчить практика, існує пряма залежність між рівнем доходів суспільних верств населення та рівнем захворюваності. І тут Київ, будучи локомотивом розвитку економіки в Україні, має неодмінно приділяти головну увагу питанням охорони здоров’я. Закладене на наступний рік дворазове збільшення видатків на сферу охорони здоров’я є неодмінною ознакою розуміння важливості цієї тези місцевою владою.

У ході конференції також було закцентовано увагу на інноваційній спрямованості. Як повідомив присутніх Валерій Кир’ян, заступник голови КМДА – начальник управління промисловості, транспорту і зв’язку, планом розвитку промисловості міста Києва передбачається до 2006 року досягти випуску інноваційної продукції на суму понад 10 мільярдів гривень. Загалом питома вага інноваційної складової в загальному обсязі промислової продукції столиці зросла з 10,2 у 2003-му до 12,9 відсотка цього року. Здебільшого цей обсяг забезпечують підприємства хімічної та нафтопереробної галузей.