Нове «Метро» для киян

Учора на Позняках, по вулиці Григоренка, 43 відкрився другий у Києві центр оптової торгівлі «Метро».

У новий торговельний комплекс було вкладено понад 20 млн. євро. ХК «Київміськбуд» збудував його всього за 5 місяців. У торговельних залах площею 10 тис. кв. м – понад 20 тисяч найменувань харчової та промислової продукції, 90 відсотків якої – вітчизняного виробництва. Аби клієнтам було зручно, поряд – автостоянка на 940 місць. «Загалом у Києві передбачено збудувати три таких підприємства, з розрахунку один центр на мільйон киян, – зазначив Київський міський голова Олександр Омельченко на відкритті нового «Метро». – А це – величезні інвестиції в київську економіку і довіра іноземних інвесторів до столиці».

У листопаді буде закладено капсулу у фундамент третього центру поблизу Петрівки. У ньому, як і в новозбудованому «Метро», буде не менш ніж 500 нових робочих місць.

Голова правління та виконавчий директор «Метро» доктор Ганс-Йоахим Кербер подякував столичній владі, без підтримки якої не змогла б існувати ця торговельна мережа. Аби новий центр добре працював, його освятив архієпископ Димитрій. Приємною несподіванкою для запрошених став приїзд Володимира Кличка та Ані Лорак. Вони взяли участь у перерізанні стрічки, а потім відома співачка заспівала для гостей.