До нас їдуть богатирі з Москви

Відомо, що прем’єр-міністр Уїнстон Черчілль був товстуном і носив одяг 64-66 розмірів. Як зазначали його сучасники, одягнутися навіть йому в Туманному Альбіоні, було не так-то уже й просто. Українська нація, якщо пригадати Кирила Кожум’яку або Василя Вірастюка, також не вельми тендітна. Тож як бути нашим богатирям, які потребують штани 70-го розміру?.. У торговельній мережі пропонують зазвичай вироби 54-58 розмірів.Пересічні велетні можуть придбати  модні й якісні речі за помірною ціною у...

Бессарабка – візитівка Києва

Серед численних столичних візитівок, як то свята Софія, Поділ з Андріївським узвозом і святим Володимиром на березі Дніпра, що відомі не тільки всім без винятку киянам, а й більшості українцям в усьому світі, своє почесне місце зайняв і Бессарабський ринок. Звісно, такої слави він зажив не одразу. Проте в усі часи ринок на Бессарабській площі був гамірним, багатолюдним торговельним центром.Свідчать про те не лише історичні хроніки, а й сімейні перекази-байки не тільки столичних жителів. У нашій...

Не досмажили, зате доважили!

Зазвичай пиво без закуски не вживають.  Причому до кожного його виду смакує й певна  закуска, яка, до  речі, має  коштувати не більше за напій. На вітчизняному ринку пивних снеків є чотири групи: перша – хрусткі (чіпси,  сухарики, солоні – крекер та соломка, мікси тощо),   друга – арахіс,  третя група –  риба, раки та морепродукти,  а до четвертої належать сири та м’ясні закуски.Кожна група цих продуктів  має як позитивні, так і негативні...

Стипендії на сало не вистачило…

Останній день минулого тижня був щасливим: отримав стипендію. Сиджу на останній парі й думаю,  на що б витратити ті сто п’ять гривень. І згадав, що у шафі в гуртожитку навіть тарганам нічим поживитися.Почав лічити, як розділити стипендію. 20 гривень заплачу за проживання в гуртожитку, за 17 куплю проїзний квиток, на хліб витрачу  упродовж місяця 48. Чим би себе потішити на останні 20 гривень? Може, сальця купити, тим паче, що повертатимусь додому повз Лук’янівський ринок. Що я і...

Київський полюс вічної мерзлоти

Писати нині про морозиво ніби недоречно, бо ж за вікном уже – перші заморозки. Але саме о цій порі мені вдалося побувати на одному зі столичних холодокомбінатів, бо ж у розпал сезону тут така гаряча пора, що їм не до журналістів.Утім, і нині на київському полюсі вічної мерзлоти (цілорічно у холодильниках об’ємом 7 тисяч м2 – 25 – 30о С) вистачає турбот, бо ж і холодної пори року є багато охочих поласувати його продукцією – смачним морозивом. Серед них – і я. Звісно, не на холоді, а скажімо, в...