Фетиш – філософія неживих почуттів

Поняття фетишу широке. Це улюблені речі, частини тіла, одяг, аромати. Іноді кажуть, що фетиш – своєрідна філософія неживих предметів. А інколи це справжнісіньке шоу.

І навіть наручники зі сталі

Щоб розібратись у розмаїтті видів фетишу, завітав до одного з нічних клубів на «Шулявці». Тут по п’ятницях і суботах відбуваються справжні фетишські вечір-ки. Приймаючи замовлення, адміністратор повідомила мені, що сьогодні фетишем буде спідня білизна, тож можна прийти у власному фетиш-костюмі, за це клуб гарантує приз. Щоб знайти такий костюмчик, можна звернутися до бюро костюмів напрокат, завітати до ательє, купити у секс-шопі чи позичити у знайомих. Останні дві пропозиції – реальніші. У секс-шопі поряд із Центральним вокзалом люб’язна продавщиця Ірина відразу запропонувала кілька костюмів.

– Візьміть усіяний шипами шкіряний корсет, який найбільше подобається чоловікам, – кокетливо посміхаючись, Ірина простягнула мені справжнісінький бронежилет вагою понад 10 кілограмів – до нього в подарунок отримаєте знижку на ошийник та наручники зі сталі.

– І часто таке купують?

– Це найпопулярніше. Є в продажу речі на «любителів»: солодкі трусики, які тануть від поцілунків, шорти та пояси вірності.

Якщо підрахувати, то костюмчик з усіма «наворотами» для фетиш-забав приблизно коштує близько 400 гривень.

Повільна мелодія під звуки... кайданів

У клубі відчувалася особлива атмосфера. Довкола незвичайна для невтаємниченого публіка: чоловіки у жіночій білизні, жінки, навпаки, – у чоловічому вбранні. Саме шоу триває близько півтори години. На сцену виходять моделі, які демонструють фетиш, вдаючись до деяких хитрощів, щоб зал бурхливо реагував на нове видовище.

Уже за кулісами стомлені моделі діляться враженнями. «Я б жодного дня не носила чоловічі труси – це так незручно, справжні збоченці», – бідкається молода модель, якій довелось прогулюватись і підтанцьовувати у важкому шкіряному чоловічому одязі.

– Зазвичай фетиш – це, так би мовити, заміна конкретного об’єкта кохання, або ж збірний образ улюблених предметів, речей, частин тіла та одягу. Саме сьогодні ми демонстрували фетиш білизни.

– Переважно – це одяг зі шкіри, який підкреслює особливості окремої частини тіла, – розповідав мені тут один відомий київський стриптизер.

Знаючи, що він їздить на гастролі до багатьох країн світу, я запитав, як там ставляться до фетишу.

– За кордоном все трішки по-іншому. Клубів, де відбуваються фетиш-шоу, наприклад, у Японії, більше. Там є спеціалізовані магазини та цілі колекції, які демонструються постійно. Японський фетиш – цікавий. Його не забороняють. Японці не соромляться з’являтися на вечірках у відповідному вбранні. У Німеччині фетиш – річ суто особиста, тому в них чіткий розподіл на стриптиз, піт-шоу тощо. Зазвичай фетиш-шоу це або демонстрація еротичного одягу, або імітація оргазму у відповідному вбранні.

– Ви, звісно, запитаєте, яка категорія відвідувачів переважно полюбляє фетиш? І різного віку, і різної статі. Але все ж фетиш домінує в житті жінки. Це їй дозволено одягати краватку та брюки. А ось чоловікам трішки не пощастило, тому вони – головні глядачі на цих шоу.