Юні гвардійці рапортували ветеранам

Україна має минуле, має героїв, якими може пишатися будь-яка країна. У нас є ветерани і юне покоління, котре прагне успадкувати славні традиції патріотизму і бойової слави. Уже понад піввіку активно діє в Шевченківському районі 1-ша Гвардійська бригада морської піхоти школярів на чолі з наставником Ігорем Борисенком.

Днями в актовому залі ВАТ «Київпроект» юні гвардійці рапортували воїнам-героям,  котрі звільнили Україну від фашистських загарбників у жовтні 1944 року,  про те, що прагнуть бути гідними їхньої слави,  що бережуть пам’ять про полеглих, шанують ветеранів.

Як зазначив у своєму вітальному слові заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Володимир Гедза, їм є про що звітувати. Сьогодні в складі бригади у важких і далеких походах та в спортивних таборах гартуються понад двісті київських школярів, а скільки їх пройшло школу мужності за ці п’ятдесят три роки, важко й порахувати. Понад 700 вихованців бригади за цей час вступили до військових училищ, ставши офіцерами Збройних сил.

Розповіли про пройдені дороги місцями боїв військових частин і з’єднань в Україні, в країнах ближнього зарубіжжя, де знайдено велику кількість бойових реліквій, відкрито імена невідомих героїв, захоронено останки воїнів Радянської Армії в Україні, Молдові та Росії, над якими встановлено чотирнадцять пам’ятників та відкрито понад сорок меморіальних дошок.

Інф. «ВК»