Рішення приймалися легко

У дні сесійної роботи Київради зазвичай активізуються перед мерією так звані ходаки за справедливістю, які прагнуть донести до депутатів свою правду. Так було і вчора.

Мешканці Костьольної проти забудови цієї вулиці. Перед початком сесії Київради міський голова Олександр Омельченко поінформував депутатів, що будівництво там уже заборонено. І попросив одного з депутатів вийти до людей, аби повідомити про це. Тільки-но перед мерією зникли одні гасла, як інша група людей розгорнула плакати з написами: «Ми за будівництво на Костьольній!» Отакі парадокси трапляються.

Сесія розпочалася за звичним розпорядком. Обговорили порядок денний, заслухали запити, приступили до обговорення питань. А їх у порядку денному майже 200, в основному пов’язані із землекористуванням. Затвердили зміни до кількох міських програм (забезпечення пожежної безпеки, зміцнення законності та посилення боротьби зі злочинністю) і ухвалили нові програми (зайнятості населення, комплексного розвитку зеленої зони Києва). Ліквідували управління ветеринарного забезпечення. Працювали активно, час від часу сперечаючись з питань регламенту. Оскільки всі документи були ретельно підготовлені, пройшли всебічну експертизу і попередньо розглядалися постійними комісіями Київради, юристами, економістами, то депутати під час голосування були практично одностайними у прийнятті рішень.