Сімдесят чотири і Вєрка Сердючка

Лише 75 виконавців з-понад двохсот заяв претендентів на участь у пісенному фестивалі «Євробачення-2005» компетентне журі, сформоване Національною телекомпанією України, допустило до участі в першому етапі Всеукраїнського відбіркового туру цього престижного турніру.

Більшість імен виконавців широкому загалу українських меломанів не відома. Найбільш знаними серед них є Андрій Данилко (він же Вєрка Сердючка), Ані Лорак, Альона Вінницька, Віктор Павлік, Катя Чилі, групи «Таліта Кум», «Помаранч», «Стереоліза», «Mansound», «Далеко», «Хвилю Тримай», «Еліксир» та «Вхід у Змінному Взутті». Також у першому турі змагатиметься молдавська група «Синдул Mицеi», яка не братиме участі в «Євробаченні».

Для кожного з учасників першого туру буде знято телеверсію «живого» концертного виступу під «плюс», тобто фонограму. Щонеділі, починаючи з 1 листопада, на Першому національному телеканалі транслюватиметься спеціальна програма, яка представлятиме щоразу п’ятьох виконавців. У ході інтерактивного голосування глядачі більшістю голосів, тобто телефонних дзвінків, обиратимуть тижневого переможця. Цей пісенний вернісаж триватиме 15 тижнів, після чого й буде визначено 15 найкращих пісень-фіналістів.

У березні наступного року професійне журі, у складі якого будуть відомі в нашій країні естрадні артисти та продюсери, визначить претендента на путівку до київського Палацу спорту, де наприкінці травня 2005 року відбудеться ювілейний, 50-й пісенний конкурс «Євробачення».