Без роботи й зарплатні не буде

Яка нині ситуація з виплатою зарплатні на підприємствах, в установах та організаціях Києва і які успіхи та недоліки у працевлаштуванні киян. Про це йшла мова вчора  на спільному засіданні Координаційного комітету сприяння зайнятості населення міста Києва та колегії Головного управління праці та зайнятості КМДА.

За словами начальника управління з питань додержання законодавства про працю Головного управління праці та зайнятості Віталія Сої, порівняно з попереднім місяцем заборгованість із зарплати у Києві зменшилася на 5,3 мільйона гривень і нині становить приблизно 11 мільйонів. Найбільшими боржниками залишаються Солом’янський та Печерський райони. Найменше ж заборгували в Оболонському. А щоб якомога швидше розрахуватися з працівниками, підприємствам необхідно брати позику або ж продавати своє майно.

Щодо нинішнього стану зайнятості киян, то аналіз загальної економічної ситуації у столиці свідчить про закріплення стабілізаційних процесів, що позитивно вплинуло на зростання кількості робочих місць. Як зауважила начальник управління політики зайнятості, соціально-трудових відносин, демографії та трудових ресурсів Головного управління праці та зайнятості Вікторія Силенко, у столиці постійно зростає чисельність трудових ресурсів, які на сьогодні становлять майже 2 мільйони чоловік або 77 відсотків загального населення. Тож не дивно, що за час реалізації Київської міської програми «Зайнятість населення на 2001–2004 роки» столиця має провідну позицію з працевлаштування населення серед інших регіонів держави.