Пітьму подолати разом

Щороку в  Україні  три тисячі осіб втрачають зір та отримують інвалідність, у Києві  з кожним роком таких людей стає на двісті більше. Їм доводиться жити в  суцільній пітьмі, вони часто втрачають зв’язок із середовищем, яке їх оточує, перебувають в інформаційному вакуумі. Важко живеться і сім’ям, де зростає незряча дитина. Адже нелегко подолати безліч соціальних проблем, щоб у майбутньому незрячий був максимально адаптований до життя.

Нещодавно відбулася акція «Від серця до серця», присвячена Міжнародному дню сліпих,   яку організувала   благодійна організація інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини». У будинку культури УТОС імені Якова Батюка  зібралися люди, об’єднані спільною бідою. Учні школи-інтернату для незрячих дітей № 5, їхні батьки,  відомі юристи, письменники, вчені,  артисти і композитори, які зуміли перемогти недугу і знайти себе в житті. Вони розповіли присутнім про сучасні наукові програми реабілітації   та звукові комп’ютерні технології для цієї категорії інвалідів, поділилися власним досвідом та порадами.

У рамках акції відбувся концерт. Особливо всім сподобався  виступ   відомого в Україні професійного музичного колективу сліпих «Струни  райдуги» під керівництвом заслуженого діяча культури Валерія Титаренка. А найбільше номерів художньої самодіяльності підготували вихованці школи-інтернату № 5. Також  незрячі діти привезли на виставку художньої майстерності  чимало своїх робіт: вироби з бісеру,  пластиліну, вишивки  тощо.

Учасники та організатори сподіваються, що  до їхніх животрепетних проблем все-таки прислухаються і владні структури, і бізнесмени-спонсори.