У Києві постане Данте, а в Римі – Тарас Шевченко

У листопаді, під час проведення Днів Києва у Флоренції, буде підписано угоду про встановлення на початку наступного року в нашій столиці пам’ятника італійському поетові Данте Аліґ’єрі. Про це домовилися заступник голови міської держадміністрації Іван Данькевич та віце-мер міста Генуя Анна Костеллано під час зустрічі у столичній мерії.

За словами пані Костеллано, у рамках реалізації міжурядової Програми культурного співробітництва в Римі буде споруджено пам’ятник Тарасові Шевченку. Проект же пам’ятника Данте Аліґ’єрі значною мірою залежатиме від місця, яке буде виділено для нього. Генуя, як зазначила гостя, дуже зацікавлена в розвитку культурних, економічних та туристичних відносин з Києвом. Цього року, наголосила пані віце-мер, місто визнано «Європейською столицею культури-2004», у зв’язку з чим наприкінці року там відбудеться багато культурних заходів. Анна Костеллано запросила українських туристів відвідати її місто.

Начальник Головного столичного  управління готельного господарства, туризму та курортів Михайло Шпарик зазначив:

Київ вважається одним із найкрасивіших європейських міст. Тут 2148 пам’яток історії та архітектури, понад 100 готелів і музеїв. На території міста 3 річки, 380 озер і ставків. На кожного киянина припадає 218 квадратних метрів зелених насаджень. Тож генуезьким туристам буде на що подивитися.

Сторони домовилися про взаємні візити туроператорів. За словами Михайла Шпарика, це стане серйозним кроком до поглиблення ділових стосунків між нашими державами. Головна перепона на шляху туристів, вважає Михайло Шпарик, – це нелегальна міграція до Італії наших громадян, а відтак і труднощі з отриманням візи. Анна Костеллано пообіцяла, що італійська сторона обов’язково знайде компроміс у цьому питанні, для чого планує залучити Надзвичайного і Повноважного Посла України в Італії.

За словами начальника Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Олександра Биструшкіна, Київ уже має угоду про співробітництво з італійською столицею. Незабаром до нього приєднається також і Генуя.