До золотих вершин

Нещодавно ми були свідками захопливих гімнастичних змагань в олімпійських Афінах. Вболівали за українських грацій. І от знову велике гімнастичне свято. Його влаштувала у неділю наша прославлена чемпіонка Лілія Подкопаєва, котра вже вдруге у столичному Палаці спорту скликала спортивний фестиваль «Золота Лілія», прагнучи, аби кращі гімнасти світу збиралися на українській землі.

Про його мету Подкопаєва сказала так: «Ми не просто робимо шоу. Хочемо, аби наша спортивна молодь брала приклад з тих прославлених людей, які були почесними гостями фестивалю, з тих чемпіонів, які виступили на цьому гімнастичному святі. Є задумка  створити школи «Золота Лілія» по всій Україні, аби відродити славу вітчизняної гімнастичної школи».

Це підтвердив і президент Національного олімпійського комітету Віктор Янукович: «Україна багато років була лідером світової спортивної гімнастики, наші тренери виховували видатних спортсменів. Зараз український спорт переживає період труднощів. Турнір Лілії Подкопаєвої – важливий крок на шляху до відродження колишньої слави вітчизняної спортивної гімнастики. Заслуговує всілякого заохочення і те, що вона проводить  майстер-класи для особливо обдарованих дітей».

Однією із важливих складових успішного розвитку українського спорту прем’єр-міністр вважає підтримку з боку бізнес-компаній, зокрема ДСС, яка спонсорувала фестиваль «Золота Лілія».