Володарі соціальних кілець

«Разом переможемо» – так названо нову соціальну ініціативу від національного мобільного оператора – компанії «Київстар» та зірок-олімпійців: Юрія Білонога, Олени Костевич, Юрія Нікітіна і Ганни Безсонової. Її спрямовано на підтримку дітей-сиріт та дітей з функціональними обмеженнями, а триватиме вона до кінця 2004 року і охопить вісім регіонів України.

Упродовж чотирьох місяців українські спортсмени відвідуватимуть будинки-інтернати, де виховуються діти-сироти і діти-інваліди, і на власному прикладі вселятимуть у них впевненість у свої можливості та віру в добре, розумне і вічне. Спортсмени вже відвідали Київську школу-інтернат № 3, де провели зустріч з учнями цього закладу:

спілкувалися з дітьми, фотографувалися з ними. За словами вчителів школи-інтернату: «Ми очікували в гості суперзірок, а зустрілися із звичайними, дуже привітними і трохи сором’язливими людьми. Під час розмови із дітьми олімпійці не вдавалися до високих зарозумілих слів, а просто, майже по-домашньому, розповідали про себе».

Організатор таких зустрічей – компанія «Київстар» – вважає, що соціальні діти потребують не лише матеріальної і фінансової допомоги. Спілкування із сильними особистостями має стати тією точкою опори, завдяки якій можна перевернути уявний світ соціальної обмеженості. Адже успіхи наших спортивних зірок – не щасливий збіг обставин, а результат багатоденної праці, помножений на високу моральну підготовку і прагнення досягнути своєї найбажанішої мети. Окрім моральної підтримки, кожен навчальний заклад отримає від «Київстар» чек на п’ять тисяч доларів і тренажери та обладнання на дві тисячі доларів.