Премію «Київ» – від мера, грамоти – від прем’єра

Напередодні свята міста Київський міський голова видав розпорядження про відзначення кращих митців столиці премією «Київ»: за значні досягнення в галузі мистецтва, літератури  і журналістики.

У церемонії нагородження взяв участь і прем’єр-міністр Віктор Янукович, який нагородив міських лауреатів мистецьких премій Почесними грамотами Кабміну. А міського голову Олександра Омельченка – іменним годинником.

Віктора Баранова, відомого поета, прозаїка, громадського діяча, нагороджено в галузі літератури премією імені Євгена Плужника за роман «Притула», присвячений боротьбі за утвердження української незалежності.

У галузі кіномистецтва премією імені Івана Миколайчука нагороджено творчий колектив – Ольга Самолевська (режисер), Катерина Мигаль (Мотрич) (прозаїк) – за створення документального фільму «Катерина Білокур. Послання».

Премію в галузі музичної композиції імені Артемія Веделя за створення камерно-інструментальних творів, симфонії № 3 «Aria passione-2» для альта та струнних вручили композиторові, голові Київського відділення Національної спілки композиторів України Ігорю Щербакову.

У галузі образотворчого мистецтва премію імені Сергія Шишка надали творчому колективу – Анатолію Зорку (живописцю), Олександру Михайлицькому (скульптору) за створення серії живописних і скульптурних робіт, присвячених незалежності України.

Віталій Малахов, художній керівник-директор Київського драматичного театру «На Подолі» – лауреат у галузі театрального мистецтва. Премію імені Амвросія Бучми йому вручили за створення вистави «Дядя Ваня».

У галузі журналістики премію імені Анатолія Москаленка за вагомий особистий внесок у розвиток незалежної української преси надали Ігорю Засєді, голові Київської організації Національної спілки журналістів України.