На мера Василькова готується замах?

Про ймовірну загрозу життю Васильківського міського голови Валерія Поповича заявив на прес-конференції керуючий справами міськвиконкому Анатолій Боровик.

«Якщо відкриття кримінальної справи проти Поповича збіглося з призначенням Геннадія Васильєва генпрокурором, то її закриття 30 квітня цього року відбулося після перевірки Генпрокуратурою Київської області, в ході якої за масові порушення було звільнено обласного прокурора Юрія Гайсинського, – зазначив Анатолій Боровик. – Ми давно називали його «начальником юридичного відділу» при обласній держадміністрації». Саме керівника обладміністрації Анатолія Засуху та його дружину – народного депутата Тетяну Засуху – васильківці вважають інціаторами всіх арештів Поповича та економічних санкцій проти райцентру. Свою точку зору Анатолій Боровик підтвердив тим, що за постанову Верховної Ради з рекомендацією звільнити голову Київської обладміністрації свого часу проголосувало 237 парламентаріїв.

Це рішення, однак, залишилося на папері. Масові порушення прав громадян під час чергових виборів мера Василькова 2002 року, за словами керуючого справами міськвиконкому, не поступалися мукачівським. А коли васильківцям удалося-таки через три тижні добитися від територіальної виборчої комісії оголошення результатів, місто від’єднали від енергозабезпечення, заблокували рахунок і відтоді воно отримує менше дотацій з приміром, державного бюджету, ніж п’ятитисячний Ржищів. Однак, Васильків не здається. На прес-конференції повідомили, що цього року приріст промислового виробництва очікується в межах сорока мільйонів гривень – удвічі більше, ніж торік. І це попри те, що значно скротилася ставка податку на доходи з фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевого бюджету.

Метою всіх арештів Анатолій Боровик вважає прагнення відсторонити самостійного мера від посади для встановлення цілковитого контролю над перспективним містом.

Щодо додаткових заходів убезпечення життя мера, керуючий справами міськвиконкому заявив, що особисто звертався до керівника обласного управління Служби безпеки України. Але отримав відповідь, що міський голова не входить до переліку посадовців, яким закон гарантує охорону. Єдине, що може запобігти розповсюдженню «мукачівського синдрому», на думку Анатолія Боровика, – це підтримка територіальної громади і гласність.