Квітни, славне місто! Дорогі мої кияни! Шановні гості столиці!

Потопаючи в розкішному весняному буйноцвітті та дзвінкоголосому пташиному щебеті, золотоверхий красень Київ знову зустрічає свої іменини. Це улюблене свято переповнює душу хвилюючим піднесенням і почуттям великої гордості за нашу столицю, яка попри свій поважний вік з кожним роком стає усе кращою.

Київ є символом єдності української нації, уособлюючи її державотворче, культурне та духовне начало. Тому нинішнє свято давно стало родинним не лише для киян, а й для всього нашого народу.

Цієї чудової пори мешканці столиці з особливою щедрістю відкривають серця тисячам друзів, які звідусіль прибувають до Києва із щирим бажанням розділити нашу радість. А для киян – це ще одна нагода освідчитися рідному місту в щирій любові і подякувати за дароване долею щастя в ньому жити, кохати і творити.

Ми вдячні своїм предкам, які обрали для заснування Києва благословенне місце на мальовничих пагорбах сивочолого Дніпра-Славутича і залишили нам неоціненні духовні скарби, всесвітньо відомі пам’ятки та унікальні архітектурні шедеври.

Упродовж останніх років київська громада домоглася значних здобутків у відродженні зруйнованих духовних святинь, і цей процес триває. Постала з руїн церква Різдва Христового на Поштовій площі, днями встановлено хрест на церкві Святого Миколая Чудотворця – першого в Європі храму на воді. На часі – відтворення найдревнішої в Києві Десятинної церкви з комплексом музеєзнавства.

Ця важлива робота здійснюється одночасно з масштабними перетвореннями в усіх без винятку сферах міського господарства. Щороку будується понад мільйон квадратних метрів житла, промисловість вийшла на гарантовані щомісячні обсяги виробництва, що перевищили мільярд гривень. Великі кошти виділено для впорядкування міських парків і скверів, щоб перетворити їх на зони відпочинку європейського рівня.

Мені приємно повідомити, що відповідно до комплексної оцінки результатів соціально-економічного розвитку регіонів, яку проводить Кабінет Міністрів України, Київ у першому кварталі нинішнього року посів лідируюче місце в державі.

Усе це робиться для вас, дорогі кияни, і за вашою участю. Всі позитивні зміни в столиці відбуваються завдяки вашій працелюбності, небайдужості та прагненню ще більше прикрасити своє місто. Велике вам за це спасибі!

Дорогі друзі! Від щирого серця вітаю вас із Днем Києва! Бажаю всім міцного здоров’я, сонячної долі, родинної злагоди і довгих щасливих років життя.

Хай розквітає наш славний Київ під мирним небом України!

З повагою Київський міський голова Олександр ОмельЧенко