Фронтові сто грамів

У Солом’янському районі столиці відбулися святкові заходи, присвячені Дню Перемоги. З ініціативи депутата Київради Павла Кривоноса та Солом’янської райдержадміністрації вшанували ветеранів району в приміщенні кінотеатру «Супутник».

Під урочисті марші духового оркестру МВС України ветерани проходили до зали, де на них чекали представники військкомату, адміністрації району та довірені особи депутатів. Теплими і щирими словами привітали тих, кому наше повоєнне покоління має завдячувати мирним життям. Хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях захисників Вітчизни. Більше ніж 200 ветеранів було нагороджено орденами Богдана Хмельницького, а ветеранів-активістів громадського життя відзначено подяками.

Після урочистої частини вояки роти почесної варти внутрішніх військ МВС України виконали показові вправи зі зброєю. А потім виступили аматорські колективи району. Було показано фільм режисера Григорія Чухрая «Балада про солдата», а на площі перед кінотеатром героїв війни частували традиційною солдатською кашею з польової кухні та фронтовими 100 грамами.