Лейтенант-підполковник і каша з трубою

Чого хочеться жінці – того бажає Бог. А Ользі Аркановій – депутату Київської міської ради від 56-го виборчого округу і президенту Всеукраїнського фонду «Дніпро» хотілося, щоб 8 травня було сонце, щоби дощик святу не завадив: «Щоби труби оркестру палали вогнем, щоби каша із димком і душа із вогником. А якщо погода й підведе – святкувати День Перемоги все одно будемо. На дощ, сніг та град свинцевий  солдати перемоги не зважали, тож берімо приклад з ветеранів».

У суботу небо в Києві захмарило. Одначе, попри дощ, свято Перемоги у Куренівському парку розпочалося. Про цю перемогу чимало українців знають не з книжок, вони йшли до неї довгих чотири роки. На жаль, її побачили не всі...

Теплі слова привітань і побажань чергувалися з виступами творчих колективів Подолу. Мелодії грізних років перегукувались із ритмами сучасної естради: «Синій платочок» у виконанні квартету ветеранів змінили запальні танці хореографічного танцювального ансамблю «Юність», а оркестр Головного Управління МВС України в Київській області вірші у виконанні лейтенанта зв’язку, чию форму з нагоди свята одягла підполковник запасу... Ольга Арканова. Тим уставу вона не порушила – просто образ жінки-солдата підходив до віршів і поздоровлення.

А потім усі бажаючі смакували ситною солдатською кашею, і випили шляхетного ізмаїльського вина. А по обіді й дощик утих, навіть виглянуло сонечко, щоб свято було на всі сто, а то й на двісті!

До реЧІ. Довідавшись про те, що я з «Вечірки» і маю висвітлювати цей захід, до мене звернулися ветерани Великої Вітчизняної війни і просили подякувати свого депутата за таку чудову гостину, за повагу до них, за те, що пам’ятають свою історію. А ще за 4,5 тисячі «трикутників» (так вони назвали її подарунки – продуктові набори до Дня Перемоги).