Оболонь зацікавить модерном

Виїзне засідання міжвідомчої міської ради по туризму та екскурсіях, що недавно відбулося в Оболонському районі, практикується не вперше. Тому й на нинішньому заступники голів райдержадміністрацій Подільської  Віктор Яковець та  Печерської Михайло Мошкола відзвітували про хід виконання протокольних доручень, даних під час подібного заходу 23 вересня минулого року.

Про роботу Оболонської райдержадміністрації по розвитку туризму, курортної та рекреаційної сфер і туристичної інфраструктури району та її перспективи присутнім доповіла заступник голови Оболонської райдержадміністрації Тетяна Лазнюк. Оскільки цей відносно молодий район не може похвалитися архітектурними пам’ятками, туристів планують принаджувати модерновими спортивними комплексами та готелями. Для цього район і в подальшому розбудовуватимуть. Останніми роками тут уже з’явилося чимало нових будинків, церква, готель «Оболонь», тенісні корти, ресторани. А найближчим часом на масиві збираються влаштувати туристично-готельну зону за європейськими стандартами. Тут планують розташувати три ґольф-майданчики, будівництво одного з яких уже розпочалося, реконструювати парк відпочинку «Наталка», звести котеджовий комплекс і набережну. Найближчим часом розпочнеться будівництво чотирьох готельно-офісних центрів.

На засіданні відзначено значну роботу Оболонської та Подільської райдержадміністрацій по визначенню чітких перспектив розвитку туристичної сфери. Поступово планується заслухати й представників інших райдержадміністрацій. «У кожному районі столиці є  що показати туристам, – переконаний заступник голови КМДА Михайло Поживанов, – але нам треба навчитися добре зустрічати гостей».   У зв’язку з цим було наголошено на  необхідності  поліпшити в районах облаштування місць паркування  туристсько-екскурсійного транспорту, розширення мережі  реалізації  національної сувенірної та рекламно-інформаційної продукції, осучасненні центрів дозвілля та розваг. «Необхідно посилити взаємозв’язок туризму з іншими  пріоритетними сферами  соціально-економічного та культурного розвитку столиці», – сказав заступник голови КМДА, підсумовуючи прийняті радою рішення.

Індустрія туризму в Києві має досить можливостей для подальшого розвитку. Головне завдання – зберегти наявні та  активно розбудовувати нові інфраструктури згідно з Програмою розвитку туризму в Києві до 2010 року. Протягом нинішнього і наступного років вона отримає конкретне наповнення планами розвитку готельного господарства та розбудови подібних центрів у районах столиці.

Михайло Поживанов також повідомив, що 21 травня  цього року на колегії у міського голови  буде заслухано інформацію про готовність  міста до цьогорічного літнього туристичного сезону.

Про фінансово-господарську діяльність підприємств готельного господарства столиці та проведення традиційного міського туристського зльоту поінформували заступники начальника Головного управління  комунального і готельного господарств та туризму Василь Шевчук і Микола Грицик.

Учасники засідання оглянули також туристичні  об’єкти, що зводяться в Оболонському районі, та облаштовані тут до сезону місця короткочасного відпочинку.