Архістратиг Михаїл охороняє шевченківців

День Перемоги для Шевченківського району столиці ознаменувався непересічною подією: було урочисто відкрито герб району на фасаді будівлі райради та райдержадміністрації.

На вулиці Богдана Хмельницького, 24 зранку збиралися ветерани війни. Звідси вони мали влитися у колони урочистого маршу Хрещатиком. Але всі чекали чогось незвичного. Працівники адміністрації налагоджували радіоапаратуру, і невдовзі з динаміків лунали пісні воєнних часів і зазвучав своєрідний гімн Шевченківського району. Над входом у будівлю біле полотно прикривало щось укріплене на фасаді.

Голова району Микола Харитончук виголосив коротку промову про те, що сесія райради 22 жовтня 2002 року затвердила герб Шевченківського району, відкриття якого приурочено саме на День Перемоги. Разом із головою Ради ветеранів району, генерал-майором Олександром Овсянниковим він стягує полотно, і перед нами в усій красі відкривається герб.

На лазуровому щиті – зображення Софії Київської і золотий ключ. Герб увінчано золотим княжим вінцем із зображенням Архістратига Михаїла. Кожен елемент герба має свою символіку, означаючи давність місцини, мудрість, знання, свободу вибору, слави та величі. Герб розробляли за консультаціями досвідчених геральдистів, провідних фахівців Інституту історії НАНУ та науковців Історичного музею України.