Пам’ять Великого Тренера

Київ удруге поспіль прийматиме футбольний турнір з міжнародним статусом, що присвячений пам’яті видатного тренера Валерія Лобановського. Минулого травня прем’єру на вулиці Грушевського назагал очікуваним тріумфом ознаменували наші динамівці.

Минулорічний турнір був особливо привабливим за складом учасників. Компанію вітчизняним грандам – «Динамо» та «Шахтареві» – склали беззаперечні лідери російського футболу – «Локомотив» і ЦСКА. Проте гості виступили без особливого блиску, зіславшись на складний календар внутрішнього чемпіонату, а донецький суперклуб із стратегічних міркувань задіяв юніорів із не найближчого резерву. Кияни виграли фінальний поєдинок у гірників з рахунком 2:1.

А от цьогорічний турнір, розширивши міжнародне представництво, обіцяє бути по-справжньому цікавим якраз завдяки цьому. Для найсильніших команд так би мовити, другого плану з пострадянського простору,  виступ у компанії з українським чемпіоном є найефективнішою перевіркою свого потенціалу. Тим паче, що й надмірних «домашніх» клопотів у них немає. Одне слово, має бути дуже цікаво… А коли? Зверніть увагу на календар: 12 травня, о 15.00, зіграють молдовський «Шериф» і грузинське «Динамо», а о 19.00 – наше «Динамо» та латвійський «Сконто». Наступного дня силами поміряються ветеранські дружини Києва та Москви. А 14-го відбудуться вирішальні матчі: 15.00 – за третє місце, 19.00 – за перше. Усі події – на стадіоні «Динамо».