Спрацювали задовільно

З урахуванням святкових і вихідних днів, залишається остання декада весняного двомісячника з благоустрою. Отож, вже можна підбивати певні підсумки завдань.

Індикатором рівня благоустрою  назвав начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном  Сергій Рюмшин скарги від мешканців столиці (від початку року до управління їх надійшло майже 800). Найбільше нарікань викликають такі недоліки, як обклеювання оголошеннями будинків та зупинок, несвоєчасне прибирання та вивезення сміття, розриття територій.

Актуальними ці проблеми є і для Подільського та Шевченківського районів.  Їх перевіряла комісія під час виїзного засідання: «Найбільше клопотів нам завдає приватний сектор, – зауважив голова Подільської райдержадміністрації Григорій Романюк. – Поряд із добротними котеджами стоять скромні будинки з обдертими парканами. І річ тут не в бідності: я навіть фарбу пропонував безплатно, все одно люди не хочуть привести своє подвір’я в належний стан». Лінощі та безкультур’я мешканців призводять до утворення звалищ сміття у зонах відпочинку, незважаючи на те, що по всіх вулицях приватного сектора вишикувались контейнери для відходів.

А пишаються подоляни своїми охайними парками та скверами відпочинку, також працюють  над створенням  Березового гаю.
Не забуває про дозвілля малечі і влада Шевченківського району. Тут у зразковому стані працюють 253 дитячих майданчики. На території чимало підприємств-орендарів. Отож, аби контролювати їхню охайність, встановлюють прозорі паркани – і всі недоліки на видноті. Не встигають шевченківці боротися з омелою. Щодня на її ліквідацію  направляють дві бригади, але повністю подолати цю недугу дерев поки що не вдається.

Загалом, роботу районів оцінено задовільно. Але є ще чимало роботи, кінцевий термін виконання якої – 15 травня.