Мелітополь без газу і води

Ніч із 6 на 7 травня у Мелітополі була тривожна. Увечері по місцевому телебаченню до жителів звернувся мер міста. Він просив не панікувати, запевняв, що обстановку контролюють спецпідрозділи Міністерства з надзвичайних ситуацій. Евакуації міста не передбачається.

Оскільки родичі моєї приятельки живуть у Мелітополі, пізно ввечері 6 травня нам удалося їм зателефонувати, хоча і не з першого разу, адже телефонні лінії були перевантажені. Ігор Шокота розповів, що з п’ятого поверху будинку, в якому вони мешкають, видно велику заграву. Від Новобогданівки, неподалік якої розташовані склади, до Мелітополя 25 кілометрів. Раз по раз лунають вибухи. До квартир не подається газ, немає водопостачання.

Учора вранці припинили навчання в школах, відмінили проведення будь-яких культурно-масових заходів, зупинено рух поїздів через станцію Федорівка в південному напрямку.

За словами Ігоря Шокоти, у зоні ураження перебуває 10 сіл, жителі яких у небезпеці. Саме на їхніх городах осідають гільзи та осколки снарядів і навіть стабілізатори від ракет. Саме мешканців цих населених пунктів евакуювали в першу чергу. Жителі села Вознесенка розповідають, що до них 6 травня добігали перелякані босі й роздягнені люди з Новобогданівки.