Нагуляємось у травні

ЗАПИТУВАЛИ…
Олена Пилипівна МАКАРЕНКО з Подільського району зателефонувала до редакції, аби висловити своє занепокоєння тим, що у травні в нас, на її думку, занадто багато вихідних, та дізнатися, на якій підставі їх надають.

У секретаріаті Кабінету Міністрів України пояснили, що в першу декаду травня в Україні аж сім вихідних у зв’язку з тим, що святкування Дня міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) припало на суботу та неділю, а День Перемоги (9 травня) – на неділю. А згідно зі статтею 67 Кодексу законів про працю України, у випадку, якщо святковий чи неробочий день збігається з вихідним, останній переноситься на наступний після святкового робочий день. Ці норми КЗпП мають пряму дію й будь-яких додаткових рішень уряду не потребують. В урядовій установі нагадали, що й закінчиться останній весняний місяць трьома вихідними – до звичних суботи й неділі, 29 і 30 травня, додасться ще й понеділок, 31 травня. Бо Трійця, або Зелені свята випали цього року на неділю, 30 травня, отже, згідно зі статтею КЗпП, наведеною вище, гулятимемо ще й у понеділок. Принагідно повідомляємо, що згідно з виданим ще в грудні минулого року розпорядженням Кабміну, понеділок, 23 серпня також буде неробочим днем. Щоправда, його нам доведеться відпрацювати в суботу напередодні, 21 серпня. А 22-24 серпня будуть вихідними.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань у робочі дні з 11.00 до 12.00 на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40.