Будівничий лідер – незмінний

Відбулися загальні збори акціонерів холдингової компанії «Київміськбуд», на яких представлено звіт правління за підсумками роботи у 2003 році та за період з 1999 до 2003 роки. Всебічний аналіз обраної стратегії компанії, поданий у звіті, засвідчує, що наразі робота холдингової компанії, 80 відсотків акцій у якій належить київській міській громаді, стала основою впровадження нової міської будівельної політики.

І це недивно, адже з 1999 року частка «Київміськбуду» в загальних обсягах введення житла в столиці зросла до 67 відсотків. Своєрідним свідченням високої довіри до компанії з боку замовників може стати той факт, що нині майже все житло будується за кошти населення, а це – до 95 відсотків зведених житлових площ. Поліпшилася і якість пропонованого житла. Навіть наприкінці 90-х років у столиці ще не існувало монолітно-каркасного домобудування. Нині таким методом зводять майже третину новобудов, пропонуючи цікаві архітектурні вирішення при збереженні норм щільної забудови мегаполісу.

Здобутки компанії минулих років, як свідчить практика, знайшли визнання як в Україні, так і за її межами. Досвід зведення важливих об’єктів на замовлення міської влади, виконання проектів іноземних компаній, таких, зокрема,  як торговельні центри «Метро», «Білла», реконструкція універмагу «Україна» на замовлення американського концерну «NCH» викликають підвищений інтерес у зарубіжних інвесторів і сприяють розширенню співпраці.

Головними пріоритетами на майбутнє, як зазначалося на зборах, мають стати розвиток корпоративної, кадрової та інноваційної політики, формування нових відносин з акціонерами, вдосконалення управління, розвиток взаємодії з інвесторами та власниками нерухомого майна, спадкоємність цінової політики компанії тощо.